Al 5 jaar duurzaam aan het ondernemen

Echt "fair". Op naar de volgende 5 jaar!

Duurzaam ondernemen hebben wij hoog in het vaandel staan. In 2013 zijn wij naar een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen congres gegaan waar de fairphone gepresenteerd werd. En daar is het zaadje van Green Mobile geplant.

“Met refurbished smartphones van Green Mobile kan iedere consument beschikken over een duurzame ‘groene’ telefoon.”

Er kwamen bij ons al snel vragen naar boven. Jaarlijks worden ruim 8,5 miljoen nieuwe telefoons verkocht in Nederland en gemiddeld heeft men er zo’n 2 jaar plezier van. Na die 2 jaar wordt er weer een nieuwe smartphone op de markt gebracht en belandt het oude toestel ergens achterin een ladekast. “Handig als back-up als er iets gebeurt met mijn nieuwe telefoon”. Vervolgens wordt er jaren niet meer naar omgekeken, tot je de telefoon een keer tegenkomt tijdens een grote schoonmaakbeurt. Aangezien je er al die tijd niet meer naar gekeken hebt, besluit je om het toestel toch maar weg te gooien. Herkenbaar?

Dat moet toch anders kunnen?

Wij vinden dat in ieder geval ontzettend zonde en waren destijds benieuwd of dat anders ingericht kon worden. Die afvalberg met telefoons wordt namelijk met de dag hoger met telefoons die overigens nog prima werken. Het model is alleen wat verouderd en hier en daar zal het toestel een upgrade kunnen gebruiken, maar met wat gebruikte onderdelen zou je hier toch een telefoon van kunnen maken die niet van nieuw te onderscheiden is?

“Green Mobile kan geld besparen voor de eindgebruiker omdat ze geen nieuw toestel hoeven te kopen wat van enkele tientjes tot 150 euro kan schelen.”

CO2 Besparing bij Green Mobile

Wij zijn bewust aan het werk en dat nemen we ook mee in onze werkzaamheden. Wist je bijvoorbeeld dat het maken van een smartphone 16kg aan CO2 kost? Dan hoeven wij je vast niet te vertellen waarom een refurbished telefoon een mooie bijdrage is aan een beter milieu.

Green Mobile heeft dankzij uw aankopen:

305088kg

CO2 Bespaard!

Wist u dat het maken van een smartphone 16kg aan CO2 kost? Schaf uw smartphone aan bij Green Mobile en bespaar dus 16kg CO2 voor het milieu!
Wat heeft Green Mobile bespaard?
469.37
Vluchten van Amsterdam naar New York
61.02
Familie auto's die in de fabriek gemaakt zijn
137.3
Jaar lang het verbruik van een huishouden
19068
Smartphones! Hier doen we het allemaal voor!

Onze bijdrage aan een beter milieu

Keer op keer zetten wij ons in om duurzaam te ondernemen, waarbij we ons voornamelijk op de uitstoot van CO2 richten. Er zijn ontzettend veel oorzaken voor CO2. Zo adem je als mens iedere dag 1 kilo CO2 uit, maar de meeste CO2 uitstoot komt door de keuzes die we maken. We pakken steeds vaker de auto, willen dat ons huis goed verwarmd is in koudere tijden en gebruiken iedere dag energie om te koken. Het zijn activiteiten waar we in deze huidige samenleving eigenlijk niet meer zonder kunnen, maar wat wel een grote impact heeft op ons milieu.

De afgelopen 5 jaar hebben wij ons daarom gericht op het verbeteren, of eigenlijk juist verminderen van de CO2 uitstoot. Ieder jaar maken wij hele bewuste keuzes om de CO2 uitstoot van ons bedrijf zo laag mogelijk te houden. En daarin gaan we ver.. Zo ver, dat we zelfs tijdens de hittegolf van het afgelopen jaar de airco hebben uitgelaten!

Wat we hiermee willen zeggen is dat we bewust aan het ondernemen zijn en dat we dat ook in onze werkzaamheden meenemen. Wist je trouwens dat het produceren van een smartphone 16 kilo(!) aan CO2 kost? Dan hoeven wij je vast niet te vertellen waarom een refurbished telefoon een mooie bijdrage is aan een beter milieu..

Van gebruikt naar nieuw

En zo kwamen wij dus op het idee om oude en gebruikte telefoons te hergebruiken. Wij geven smartphones die beschikbaar komen door klantretouren, verkoop retouren en demonstraties een tweede leven. Natuurlijk vinden wij de kwaliteit van het toestel heel belangrijk, zodat jij er als eindgebruiker nog lang van kunt genieten. De oude devices gaan daarom eerst door onze super strenge controle. Ze worden uit elkaar gehaald en zowel handmatig als door middel van computersoftware op meer dan 20 punten getest. Onderdelen die niet door deze controle komen worden vervangen door wel goed werkende gebruikte onderdelen en vervolgens wordt het toestel grondig gereinigd. Zo kan bijvoorbeeld het beeldscherm uit het ene toestel nog prima een 2e ronde mee en in combinatie met de accu en de elektronica uit een ander toestel werkt de smartphone weer als nieuw.

En ook nog eens een stuk voordeliger

Door een tekort aan grondstoffen worden smartphones steeds duurder. Doordat wij bestaande onderdelen uit telefoons hergebruiken, houden wij de smartphones betaalbaar. Het is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor jouw portemonnee.

Dit is waar we het stiekem allemaal voor doen

2x een misser - maar netjes opgelost

Twee keer helaas iets mis gegaan. Jammer dat het de niet gelijk goed was, maar uiteindelijk blij met een nette telefoon. Refurbished mobiel in nette verpakking ontvangen, compleet met accessoires, allemaal keurig verpakt. Telefoon in zeer goed staat. Goede klanten ondersteuning voor technische bijstand.

5 > 9

Subliem!

Een Samsung S7 besteld. De volgende ochtend werd het toestel afgeleverd. Uit de verpakking kwam een toestel dat volgens ons spik splinter nieuw was. Een enkele ongerechtigheid was te bekennen. Grote klasse!!

10

Goeie kwaliteit snelle leveringen

Dit is de tweede telefoon dat ik hier heb besteld, ik had als nieuw gekozen en zo kwam de telefoon ook binnen en hij werkt harstikke goed en snelle levering.

10

Voor de tweede keer een goede ervaring!

Ruime keuze, duidelijke omschrijving op de site, snelle levering en alles als beloofd! Goed verpakt, toestel ziet er perfect uit. Ik ben tevreden en zal een volgende keer weer kiezen voor Green Mobile!

9

En we blijven maar in beweging

Sinds de oprichting van Green Mobile hebben we geen seconde stil gezeten. Wat begon als een klein bedrijf in Bodegraven is door de jaren heen aan het uitgroeien naar een internationale speler op de refurbished markt. Iets wat we zonder ons hechte en gekwalificeerde team van specialisten niet hadden kunnen bereiken. Allemaal zetten we ons iedere dag voor de volle 100% in om ons succes verder uit te breiden. Ook op het gebied van klanttevredenheid.

Jij blij? Wij blij!

Zo’n twee jaar geleden zijn we begonnen om het vertrouwen van de consument in Green Mobile te vergroten. Door goed geluisterd te hebben naar onze klanten zijn we op het punt waar we nu staan. We hebben voor onszelf een aantal doelen gesteld om de klanttevredenheid te verbeteren, zoals een verhoging van het aanbeveling percentage (nu 94%!) en op de reviewsite Kiyoh worden we beoordeeld met een 8,7 waar we ontzettend trots op zijn. Ons harde werken wordt gezien en beloond. Zo is onze webshop onlangs opnieuw gecertificeerd door Thuiswinkel Waarborg.