Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee

Zo verleng je de levensduur van je smartphonebatterij

Is de batterij van jouw smartphone voor het einde van de dag al leeg? Of merk je dat de kwaliteit van je batterij steeds beroerder wordt? Daar kun je iets aan doen; met deze tips gaat je batterij al een stuk langer mee!

Vind uit waar je batterij aan opgaat

Wist je dat je bij Instellingen > Batterij kunt zien welke apps de meeste batterij slurpen? Als hier apps tussen zitten die je niet of nauwelijks gebruikt, kun je die deleten. Simpel! Het kan ook zijn dat je telefoon een keer verkeerd is gevallen en dat daardoor iets is beschadigd. Om dit te voorkomen, heb je een telefoonhoesje om je telefoon nodig!

Zet apps die op de achtergrond aan staan uit

Vaak zijn er veel apps op de achtergrond je batterij en data aan het verbruiken zonder dat je het doorhebt. Zorg dat je je apps goed afsluit na gebruik en check op je telefoon bij Instellingen > Applicaties welke apps op de achtergrond aan het draaien zijn.

Zet je locatieservices uit

Heb jij je GPS standaard aan staan? Onnodig en het slurpt alleen maar batterij. Zet ‘m aan zodra je Google Maps gaat gebruiken of een andere app waarbij je ‘m nodig hebt en voor de rest zet je ‘m lekker uit. Hetzelfde geldt voor Bluetooth.

Niet meer automatisch synchroniseren

Facebook, Instagram, Twitter, je e-mail: veel (sociale) applicaties synchroniseren automatisch om de laatste gegevens op te kunnen halen en je op de hoogte te stellen van de nieuwste e-mails, nieuwtjes en reply’s. Dit kost je echter wel veel batterij. Zet dit daarom alleen aan bij de apps waarbij je de updates direct wilt zien. Bij je andere apps kun je dit vaak bij ‘Instellingen’ aanpassen.

Zet je scherm minder helder

Het oplichten van het scherm zodra je je smartphone gaat gebruiken, kost uiteraard ook batterijduur. Heel veel zelfs! Zet het schermlicht daarom wat zachter. Vooral ’s avonds laat wanneer het schemerig of donker is hoeft dit echt niet zo fel te staan.

Verkort de scherm time-out

Hoe minder je scherm aan is, hoe beter. Zet daarom je scherm time-out zo laag mogelijk: bijvoorbeeld op 15 seconden. Dit betekent dat je scherm automatisch uitgaat nadat je 15 seconden je scherm niet hebt aangeraakt/gebruikt. Dit kan via Instellingen > Display > Time-out scherm.

Wees zuinig met widgets

Widgets zien er leuk en handig uit: ze staan op je homescreen en laten je bijvoorbeeld in één oogopslag het weer en de tijd zien. Maar deze widgets verversen zichzelf vaak en halen gegevens op via internet. Gebruik dus alleen relevante widgets.

Update je apps niet automatisch

Het is belangrijk dat je je apps regelmatig update, maar laat dit niet automatisch gebeuren. Dit zorgt namelijk ook weer voor achtergrondprocessen die, jawel, batterij verbruiken. Stel dus in dat je dit handmatig doet.

Refurbished telefoon

Als je bij ons een nieuwe refurbished smartphone koopt, is de batterij gecheckt. Dat betekent dat die dus zeker weten goed is en lang mee gaat! Mocht je toch niet tevreden zijn, kan je contact met ons opnemen. Je hebt namelijk 24 maanden garantie.

 

Opladen

Om de levensduur van je accu te verlengen is het belangrijk dat je je batterij pas oplaadt zodra hij helemaal leeg is. Houd ook je telefoon niet te lang in de lader zodra hij weer vol is. ’s Nachts opladen is dus geen goed idee… (Tenzij je je wekker zet ;-))

Heb je alles geprobeerd, maar wil je toch extra zekerheid? Dan is de allerbeste oplossing een powerbank. Gegarandeerd kan je dan heel relaxed je filmpje afkijken aan de rand van het zwembad.

Telefoon opladers Refurbished Samsung
telefoon oplader          refurbished samsung   
Karin
Reacties
De mob. Telefoon alleen gebruiken waar hij voor is:: telefoneren wanneer je iets of iemand hard nodig hebt!!!! Dan gaat de batterij echt veeeeeel langer mee. Dus niet ieder moment in de hand nemen!!!!
J.c. Vernet - 09 Jul 2017 - 08:40
Laat een reactie achter