Wat is een refurbished smartphone?

Wat is een refurbished smartphone?

Een refurbished smartphone; je hebt er misschien weleens van gehoord op tv of radio, in de wandelgangen of je hoorde er iemand over praten. Refurbished? Wat betekent dat precies en wat houdt het in?

 

Veel mensen denken dat een refurbished smartphone een tweedehands smartphone is. Maar dit klopt niet. Typ ‘refurbished’ in bij Google Translate en het woord ‘gerenoveerd’ komt eruit rollen. Een gerenoveerde telefoon? Wat moet je je daar precies bij voorstellen?

 

Refurbished

Een refurbished telefoon is een gebruikte telefoon die onderzocht, uit elkaar gehaald, gereinigd en getest wordt om er vervolgens een perfect functionerende smartphone van te maken. Zo kan het beeldscherm uit het ene toestel bijvoorbeeld hergebruikt worden, in combinatie met elektronica uit een ander toestel. Ook zit er altijd een gloednieuwe batterij in je gereviseerde toestel van Green Mobile. Als het toestel functioneert en eruitziet als een nieuwe telefoon, kan hij als refurbished telefoon worden verkocht. Zo krijg je een perfect werkend toestel voor een lagere prijs dan een nieuwe!

 

Een refurbished smartphone versus een tweedehands smartphone

Zoals gezegd denken veel mensen dat een refurbished toestel hetzelfde is als een tweedehands toestel. Er zijn echter meer verschillen dan overeenkomsten tussen de twee. Een refurbished telefoon wordt eigenlijk verkocht als een nieuw toestel: hij moet aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen. Daarom krijg je ook een jaar garantie op je toestel bij Green Mobile. Een tweedehands toestel kan slijtage of mankementen vertonen. Je krijgt hierbij ook geen garantie en er worden geen kwaliteitseisen aan vastgesteld. Een refurbished toestel wordt uitvoerig nagekeken, waar nodig worden onderdelen vervangen, én hij wordt uitvoerig getest voordat hij verkocht wordt.

 

Voordelen refurbished smartphone

Wat zijn nu de grootste voordelen van een refurbished smartphone ten opzichte van een goednieuwe telefoon? Allereerst is een refurbished toestel een stuk goedkoper. Zo bespaar je al snel € 200! Daarnaast is een gereviseerde telefoon heel milieuvriendelijk. (Onderdelen van) een toestel hergebruiken is immers nog beter dan recyclen. Schaf jij een refurbished telefoon aan bij Green Mobile? Dan help je mee aan een duurzame toekomst en het verminderen van milieuvervuiling!

 

Wilt u een nieuwe telefoon kopen? Bekijk dan hier ons aanbod refurbished smartphones.

Karin, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter