Waar moet ik op letten bij het kopen van een smartphone?

Elke smartphone is anders. De een heeft een betere camera, de ander heeft een sterkere batterij. Als je toe bent aan een nieuwe (refurbished) smartphone is het handig om goed uit te zoeken waar je allemaal op moet letten. Wij helpen je vast een eind op weg.

Besturingssysteem

Iedere smartphone draait op een ander besturingssysteem. Je kan een telefoon hebben die op Android draait, iOs of Microsoft Windows. Als je nu het ene gewend bent en je wil eens wat anders proberen, houd dan rekening dat je wel even moet wennen aan dit nieuwe systeem. Natuurlijk ziet een ander besturingssysteem er anders uit, de een kan bijvoorbeeld wat overzichtelijker zijn dan de ander. Het is vaak een kwestie van wennen, dus goed om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuwe telefoon. Let op: Android wordt gedraaid op veel verschillende merken telefoons, maar dat betekent niet dat het er op iedere smartphone hetzelfde uitziet. Elke fabrikant kan het op zijn eigen manier aanpassen. Nog iets om op te letten: omdat Microsoft Windows het minst gebruikte besturingssysteem is, zijn er minder apps beschikbaar dan bij Android of iOs.

Micro SD   
iPhone SamsungDual sim telefoon

Als je werk en privé gescheiden wilt houden, maar je wordt gek van de hele tijd twee telefoons meenemen, is een dual sim smartphone iets om naar te kijken. In deze telefoon gaan namelijk twee simkaarten die los van elkaar uit te zetten zijn, en je kunt makkelijk switchen tussen de telefoonnummers. Zo heb je dus toch eigenlijk twee telefoons, maar dan in één toestel.

Camera

Als je het belangrijk vindt om mooie foto’s en video’s te maken, moet jouw potentiële telefoon natuurlijk een topcamera hebben. Let op of de camera een flitser heeft, autofocus en met hoeveel megapixels jij je foto’s gaat maken. Hoe meer, hoe beter. Met ten minste 12 megapixel kan je aardig scherpe foto’s maken.

Geheugen

Bovendien is het dan fijn om een groot geheugen op je telefoon te hebben, zodat je eindeloos veel foto’s kan maken. Wij raden minstens 32 GB aan. Als je nóg meer wil, maar de telefoon heeft niet zoveel, kan je bij bepaalde toestellen je geheugen uitbreiden met een micro SD kaart.

Waterdicht

In Nederland kan het weer nogal onvoorspelbaar zijn, en als jij ook nog steeds wil kunnen bellen als het buiten regent, kan je kijken naar (spat)waterdichte telefoons. Sommige telefoons kan je zelfs een paar meter onder water nog bedienen. Dus ook in het zwembad zou jouw nieuwe telefoon 100% veilig zijn!

Accu

Als je vaak lang onderweg bent, is het fijn als je telefoon een lange batterijduur heeft. Kijk op de site van de smartphone die je op het oog hebt bij specificaties. Daar staat de accucapaciteit aangegeven. En als je nooit meer wil nadenken over opladen onderweg, koop dan een powerbank!

Karin, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter