Videobewerking op je smartphone? Zo doe je dat!

Video’s bewerken kan heel professioneel op de computer, maar wist je dat je ook video’s op je smartphone kunt bewerken? Superhandig als je op reis bent en geen laptop bij de hand hebt bijvoorbeeld. Wij vertellen je hoe je dit kunt doen!

Om video’s op je smartphone te bewerken zijn er diverse apps beschikbaar die je kunt downloaden.

RealTimes

Zo is er de app RealTimes. Met deze app stel je een videocollage samen van alle mooie momenten in je leven. De app stelt zelf de video’s samen op basis van de locatie waar de foto’s en video’s geschoten zijn. Ook wordt er automatisch bijpassende achtergrondmuziek toegevoegd! Daarnaast kun je handmatig nog titels toevoegen en overgangen tussen foto’s en achtergrondmuziek wijzigen. De app is beschikbaar voor Android en iOS en is gratis.

Magisto

Hetzelfde geldt voor Magisto. Ook met deze app kun je video’s op je smartphone bewerken om er professionele filmpjes van te maken zonder dat je hierbij een laptop nodig hebt. Je selecteert eerst het filmpje wat je in de montage wil gebruiken. De app selecteert vervolgens automatisch de interessantste fragmenten uit het filmpje! Daarna selecteer je zelf een thema dat de kleuren, het contrast en de scherpte van de video aanpast. Daarna voeg je zelf de achtergrondmuziek toe. De app is beschikbaar voor Android en iOS en is gratis.

iMovie

Apple heeft een eigen programma: iMovie. Met deze app kun je een aantal dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld toffe trailers maken. Je weet wel, van die korte stukjes die een nieuwe film aankondigen met uitgelichte spectaculaire scènes. Dit soort trailers maak je dus ook heel eenvoudig met iMovie! Ook kun je bijvoorbeeld van je vakantie een film maken, waarmee je in een paar minuten alles van je reis laat zien of je maakt juist een documentaire van een uur. Daarnaast kun je van je foto’s een filmpje maken door ze achter elkaar te zetten en er muziek en tekst onder te zetten. De app is alleen beschikbaar voor iOS en is gratis.

Activity

Met Activity bewerk je snel en simpel je films en deelt ze direct met anderen. Je logt in met je e-mailadres of Facebook/Twitter-account. Vervolgens kun je video’s en foto’s importeren vanaf je smartphone, iCloud, Google Drive, Dropbox en zelfs vanaf je GoPro. Activity laat alleen de hoogtepunten van je video’s zien. Zodra je je video importeert wordt deze direct afgespeeld en geef je zelf de beste momenten aan. Vervolgens kun je nog meer video’s en foto’s toevoegen. Daarna klik je op ‘Create Movie’ en maakt Activity één filmpje van al jouw hoogtepunten. Dan is het nog een kwestie van een leuk muziekje selecteren. Het is een van de meest simpele manieren om een avontuurlijke video te maken. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS. Wil jij ook video’s maken en bewerken op je smartphone? Bekijk hier ons aanbod refurbished smartphones!

Karin, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter