Tips: zo verleng je de levensduur van je smartphone

Verleng vanaf nu de levensduur van je smartphone

  1. Verwijder regelmatig apps die je niet gebruikt. Het scheelt niet alleen geheugen, maar ook processorkracht en energieverbruik.

  2. Foto’s en video’s? Verplaats ze eens in de paar maanden naar de cloud, je laptop of een geheugenkaartje.

  3. Leeg je downloadmap regelmatig.

  4. Laad je batterij niet ’s nachts op. Het is namelijk niet goed voor je batterij om je telefoon nog uren in de oplader te laten als-ie al vol is. Laad je batterij dus overdag op, zodat je ‘m uit de lader kunt halen zodra je smartphone (bijna) vol is.Levensduur smartphone verleng je door apps te verwijderen

  5. Bescherm je telefoon goed met een telefoonhoesje. Het beste is een case: deze beschermt de telefoon in z’n geheel – ook het scherm. Nog meer bescherming? Dan is een screenprotector ideaal: een extra laagje op je scherm. Dit extra laagje zorgt ervoor dat de barsten in de laag komen, in plaats van in je scherm. Goed nieuws: bij Green Mobile krijg je momenteel een gratis screenprotector bij de meeste refurbished smartphones!

  6. Zorg dat je je applicaties altijd goed afsluit, zoals Facebook en Snapchat. Ze draaien namelijk vaak onbewust op de achtergrond. Hierdoor gaat je internetbundel en je batterij sneller op.

  7. Verwijder widgets op je telefoon. Dit zijn kleine apps op je homescreen waarmee je vaak het weerbericht of iets dergelijks ziet zonder dat je een app hoeft te openen. Deze widgets belasten alleen het geheugen flink.

  8. Zet je GPS standaard uit en zet ‘m alleen aan als je ergens naartoe moet navigeren.

  9. Wil je je batterij nog langer mee laten gaan? Zet de helderheid van je telefoon dan wat lager. Je ziet wellicht wat minder, maar het scheelt echt!
Karin
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter