Telefoon kwijt: Hoe krijg ik 'm terug?

Allereerst – ja, we zeggen het toch maar even – is het natuurlijk handig om je telefoon met een andere telefoon te bellen, om te horen waar hij is. Al heeft dit weinig zin als-ie uitstaat of als het geluid uitstaat natuurlijk. Maar zo niet: altijd als eerst even bellen! Hoor je niks en heb je overal gezocht? Lees dan onderstaande tips.

Een kwijtgeraakte telefoon terugvinden met Android & Apple

Levert je telefoon bellen niks op? Dan kun je met de zogenaamde ‘locatieservices’ op je telefoon je smartphone wellicht terugvinden. Op je iPhone kun je ‘Zoek mijn iPhone’ installeren. Op Android kun je vaak je smartphone terugvinden via Android-apparaatbeheer. Je kunt dan op een computer inloggen om je kwijtgeraakte telefoon terug te vinden. Een iPhone kun je terugvinden door in te loggen op iCloud.com. Tik op iCloud.com op de knop ‘Zoek mijn iPhone’. Het is mogelijk om een geluid af te spelen, de telefoon als ‘verloren’ op te geven (te vergrendelen) en de iPhone te wissen. De laatste optie is alleen handig als je denkt de telefoon nooit meer terug te krijgen. Dit kan allemaal ook in Android-apparaatbeheer als je je Android-toestel kwijt bent.

Telefoon kwijt vanwege diefstal?

Bestaat de kans dat je telefoon gestolen is? Dan is het allereerst belangrijk om je SIM-kaart te blokkeren. Dit kaartje levert je het meeste gedoe op: hiermee kan ‘de dief’ namelijk bellen op jouw kosten. Check bij je provider hoe je je SIM-kaart kan laten blokkeren, doe het via Android-apparaatbeheer of via Zoek mijn iPhone. Gedaan? Doe vervolgens aangifte van diefstal. Zo is de politie op de hoogte van het verlies van je toestel. Als je toestel is verzekerd wordt er altijd naar een proces verbaal gevraagd of een verklaring van vermissing, dus ook hiervoor is het belangrijk dat je aangifte doet.

Nieuw - refurbished – toestel

Vervolgens zit er nog maar één ding op: een refurbished toestel aanschaffen. Scheelt je toch weer een aantal euro’s, het is namelijk al vervelend genoeg dat je nu een nieuw toestel moet kopen. Bekijk hier onze collectie refurbished smartphones.

Refurbished iPhone 6   Refurbished iPhone 7   
iPhone 6 iPhone 7
Karin, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter