https://www.greenmobile.nl/blogs/recente-artikelen/telefoon-in-het-water-gevallen-wat-is-de-oplossing/

  • Gratis verzending en retourneren
  • Laagste prijsgarantie voor refurbished smartphones en tablets
  • Standaard 24 maanden garantie
  • 28 dagen bedenktermijn
  • Afterpay ook in België!
  • Veilig shoppen met Webwinkelkeur

Telefoon in het water gevallen: wat is de oplossing?

  • Geplaatst op
  • Door Karin
  • 0
Telefoon in het water gevallen: wat is de oplossing?

Valt je telefoon in de water tijdens het maken van een selfie of glipt de telefoon uit je broek bij een bezoek aan de wc? Geen paniek, er is een oplossing om je telefoon weer aan de praat te krijgen!

Steeds meer telefoons zijn waterbestendig, bijvoorbeeld de iPhone 7, Galaxy S7 en Xperia Z5. Het is niet erg als ze kort onder water plonzen, een theedoek om ze af te drogen is voldoende. Heb je een ouder model? Dan heb je pech, het water komt binnen de kortste keren in de telefoon en richt daar veel schade aan. Dan kun je de volgende tips goed gebruiken.

Zet je telefoon direct uit

Is je mobiel in het water gevallen, zet ‘m dan direct uit. Probeer de telefoon ook niet meer aan te zetten. Haal het hoesje eraf en verwijder zo snel mogelijk de batterij, zodat de kans op kortsluiting kleiner wordt. Veel onderdelen zullen minder waterschade hebben wanneer er geen stroom op staat. Verwijder direct je SIM-kaart. Vaak zijn contacten die je behoudt meer waard zijn dan het redden van de mobiel zelf.

oplader             
iPhone 7 Galaxy S7


Föhn? Niet doen!

Je zou misschien denken dat je de telefoon snel kunt drogen met een föhn, bij de verwarming of in de zon. Dit is echter niet verstandig. De warmte die gegenereerd wordt veroorzaakt alleen maar meer schade. Elementen in de telefoon zetten uit door de warmte, waardoor het water of vocht op moeilijk te bereiken plekken komt. En helaas, dan kun je je mobiel direct weggooien.

Oplossing: rijst in je telefoon?

Deze huis-, tuin- en keukentip wil nog wel eens helpen: rijst! Leg je mobiel in een bak met rijst. Het vocht trekt uit de telefoon en in de rijst. Laat je mobiel minimaal twee dagen in de rijst liggen. Heb je dit niet in huis, wikkel je telefoon dan in krantenpapier. Dit wil ook nog wel eens wat vocht opnemen.

Reparateur

Je kunt je telefoon ook langs een reparateur brengen. Tijdens een chemische reiniging wordt de mobiel volledig gedemonteerd. Deze reiniging zorgt voor het verwijderen van kalk en andere resten die achterblijven nadat water is verdampt. Helpt niets meer? Green Mobile heeft een ruim aanbod aan refurbished telefoons waarmee je weer een flinke tijd vooruit kan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets van Green Mobile

© Copyright 2018 Green Mobile - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce