Telefoon in het water gevallen: wat is de oplossing?

Steeds meer telefoons zijn waterbestendig, bijvoorbeeld de iPhone 7 en de Galaxy S7. Het is niet erg als ze kort onder water plonzen, een theedoek om ze af te drogen is voldoende. Heb je een ouder model? Dan heb je pech, het water komt binnen de kortste keren in de telefoon en richt daar veel schade aan. Dan kun je de volgende tips goed gebruiken.

Zet je telefoon direct uit

Is je mobiel in het water gevallen, zet ‘m dan direct uit. Probeer de telefoon ook niet meer aan te zetten. Haal het hoesje eraf en verwijder zo snel mogelijk de batterij, zodat de kans op kortsluiting kleiner wordt. Veel onderdelen zullen minder waterschade hebben wanneer er geen stroom op staat. Verwijder direct je SIM-kaart. Vaak zijn contacten die je behoudt meer waard zijn dan het redden van de mobiel zelf.

Refurbished iPhone 7 Refurbished Samsung Galaxy S7   
iPhone 7 Galaxy S7

Föhn? Niet doen!

Je zou misschien denken dat je de telefoon snel kunt drogen met een föhn, bij de verwarming of in de zon. Dit is echter niet verstandig. De warmte die gegenereerd wordt veroorzaakt alleen maar meer schade. Elementen in de telefoon zetten uit door de warmte, waardoor het water of vocht op moeilijk te bereiken plekken komt. En helaas, dan kun je je mobiel direct weggooien.

Oplossing: rijst in je telefoon?

Deze huis-, tuin- en keukentip wil nog wel eens helpen: rijst! Leg je mobiel in een bak met rijst. Het vocht trekt uit de telefoon en in de rijst. Laat je mobiel minimaal twee dagen in de rijst liggen. Heb je dit niet in huis, wikkel je telefoon dan in krantenpapier. Dit wil ook nog wel eens wat vocht opnemen.

Reparateur

Je kunt je telefoon ook langs een reparateur brengen. Tijdens een chemische reiniging wordt de mobiel volledig gedemonteerd. Deze reiniging zorgt voor het verwijderen van kalk en andere resten die achterblijven nadat water is verdampt. Helpt niets meer? Green Mobile heeft een ruim aanbod aan refurbished telefoons waarmee je weer een flinke tijd vooruit kan.

Karin
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter