Tablet kiezen: Welk model past bij mij? Bekijk nu!

Voordat je een tablet gaat uitkiezen zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Op basis van deze vragen kom je op een aantal modellen.

Een tabet kiezen: wanneer gebruik ik ‘m?

Kies je een tablet voor onderweg in de trein, op reis of thuis? Als je van plan bent om ‘m veel mee te nemen is het wellicht handig om een wat kleiner formaat te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de iPad Mini 3 Wifi of iPad Mini 4 4G.

Vind je het scherm van de iPad Mini toch te klein? Kies dan de iPad Air: deze tablet heeft een groter scherm maar weegt minder dan de reguliere iPad en is dus fijner om te vervoeren. Kies bijvoorbeeld voor de refurbished iPad Air 2.

Ook is het wellicht handig om voor een tablet te kiezen met een 4G-functie zodat je ‘m ook kunt gebruiken op plekken waar geen of nauwelijks WiFi is. Ben je van plan om je tablet voornamelijk thuis te gebruiken? Dan is een groter scherm wellicht fijner. Kies bijvoorbeeld voor de reguliere refurbished iPad (2017) WiFi.

Vraag #2: waarvoor gebruik ik ‘m?

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan waarvoor je de tablet wilt gebruiken. Gebruik je ‘m alleen om af en toe wat te surfen op het wereldwijde web? Of wil je er films en series op kijken? Ben je van plan om vaak en veel games te spelen op de tablet?

Als je denkt dat je ‘m voor veel zaken gaat gebruiken die veel batterij en vermogen kosten - zoals het spelen van games, is het handig om een wat nieuwere versie aan te schaffen met voldoende geheugen en de nieuwste versie van het besturingssysteem. Bijvoorbeeld de refurbished iPad (2017) 4G of de iPad Mini 4 4G. Verwacht je dat je ‘m alleen gebruikt om eenvoudig informatie online op te zoeken? Dan kun je ook prima een oudere tablet kiezen, zoals de refurbished iPad 2 WiFi of de iPad Mini 4G.

Vraag #3: hoe vaak gebruik ik ‘m?

Ook is van belang hoe vaak je je tablet denkt te gaan gebruiken. Als je een intensieve gebruiker bent is het wederom belangrijk om een tablet te kiezen die up to date is. Denk bijvoorbeeld aan de refurbished iPad Pro 12,9 inch 4G: een tikje duurder maar ontzettend gebruiksvriendelijk. Of wat denk je van de iPad (2017) 4G? Gebruik je ‘m minder frequent? Dan kun je hier gerust op besparen. Dan kan je kiezen voor de refurbished iPad 2 4G of WiFi.

Karin, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter