Refurbished smartphone kopen steeds populairder

Refurbished telefoon kopen stijgt in populariteit

Bij Green Mobile wisten we natuurlijk al waarom het altijd een goed idee is om een refurbished smartphone te kopen in plaats van een nieuwe, maar het lijkt erop dat steeds meer mensen dit ontdekken. Meer mensen kopen refurbished!

 

Bij veel aanbieders van refurbished devices groeit de omzet hard. Een verdubbeling van het aantal verkopen in een jaar is geen uitzondering. Er is geen ontkennen aan: consumenten gaan steeds vaker voor gebruikte, opgeknapte apparaten!

 

Refurbished versus tweedehands

Refurbished is iets anders dan tweedehands. Refurbished apparaten zijn gebruikte apparaten die uit elkaar gehaald zijn, technisch en cosmetisch gerepareerd zijn en vervolgens voor een lagere prijs dan nieuwe toestellen verkocht worden. Ook worden kapotte onderdelen vervangen en wordt het geheugen gewist. Zo heb je een apparaat dat zo goed als nieuw is en tegelijkertijd een stuk vriendelijker geprijsd!

 

Waarom zou je een refurbished telefoon kopen?

In de periode van de economische crisis werden refurbished apparaten steeds populairder in de zakelijke markt omdat er flinke druk stond op IT-budgetten. Hierdoor werd het voor bedrijven interessant om hun devices refurbished aan te schaffen. Maar ook het milieu speelt voor veel kopers mee. In plaats van een nieuw apparaat produceren, wordt er een tweede leven gegeven aan een bestaand apparaat. Ook hoeven consumenten niet meer per se het nieuwste van het nieuwste.

 

Voorspelling

Volgens Amerikaanse marktonderzoeker IDC zal de markt voor refurbished telefoons stevig blijven groeien. In 2015 werden wereldwijd 81 miljoen opgeknapte smartphones verkocht, in 2020 zal dit rond de 223 miljoen stuks zijn, zo voorspellen zij.

 

Overtuigd?

Goed nieuws: de Consumentenbond krijgt weinig klachten van consumenten die niet tevreden zijn met hun refurbished smartphone. Dat zegt genoeg toch? Ben jij ook overtuigd? Neem dan een kijkje in onze webshop en koop een refurbished smartphone, tablet, smartwatch of accessoire!

Karin, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter