Refurbished en tweedehands: het verschil?

Als je het woord ‘refurbished’ opzoekt kom je op de volgende definitie uit:

‘Het schoonmaken, opfrissen en renoveren van een product. ’Letterlijk vertaald vanuit het Engels is de betekenis 'oppoetsen'.

Refurbished versus tweedehands

Bovenstaande definitie is precies de kern én het verschil tussen refurbished en tweedehands. Bij een tweedehands product neem of koop je een product van iemand over in de staat waarin het product op dat moment verkeert. Als je een smartphone koopt die twee jaar oud is, dan krijg je ‘m dus ook in die staat: ietwat verouderd, langzamer en met een batterij die minder goed werkt dan toen die nog nieuw was. Dit kan een groot nadeel zijn. Het voordeel is dat je bijvoorbeeld een stuk minder betaalt voor een tweedehands Huaweidan voor een nieuwe.

Grondige schoonmaakrefurbished iphone x

Koop je een refurbished HTC dan koop je een product dat, net zoals bij een tweedehands HTC, al gebruikt is door iemand anders of bijvoorbeeld als showmodel heeft gediend. Het verschil is echter dat voordat de smartphone aan jou verkocht of gegeven wordt, hij grondig schoongemaakt en gecheckt is en waar nodig er onderdelen zijn vervangen. Hij functioneert dus weer als een nieuw exemplaar. Daarbij worden nieuwe smartphones niet zo uitvoerig gecheckt als refurbished smartphones! Ook de prijzen van refurbished smartphones zijn aanzienlijk lager dan de prijzen van nieuwe toestellen. De prijzen liggen over het algemeen wel iets hoger dan van tweedehands smartphones in verband met het ‘oppoetsen’ van het toestel.


Tweedehands of refurbished smartphone kopen?

Wat is nu beter: een tweedehands- of een refurbished toestel kopen? Het voordeel van een refurbished smartphone is dat je een jaar garantie krijgt. De kwaliteit van het toestel is als nieuw en gegarandeerd. Bij een tweedehands exemplaar is dit niet het geval. Je betaalt er waarschijnlijk ook wel wat minder voor. De grote vraag is dus: wat is voor jou het belangrijkst bij de aanschaf van een smartphone? Zet dat voor jezelf op een rij en dan heb je het antwoord… 

Hieronder vind je een overzicht van ons assortiment.

Aanbod iPhones Aanbod Samsung smartphones
Refurbished iPhones Refurbished Samsung   

 

Karin
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter