Oplader kopen voor jouw device: De merkverschillen

Een oplader kopen voor jouw Apple iPhone en iPad

Apple is eigenwijs en houdt zich niet aan de wet van het Europees Parlement. De iPhone 3, 4 en 4S en de iPad 1, 2 en 3 hebben een 30 pins-aansluiting. Met deze oplader kun je de iPhone via een USB-aansluiting opladen, met de computer verbinden of met je muziekinstallatie en andere apparaten. Bij de iPhone 5 introduceerde Apple een nieuw type oplaadkabel die ook gebruikt is voor de latere modellen: iPhone 6 en 7 en Ipad 4, Mini, Air en Pro. Apple presenteert het als een innovatieve kabel die 80% kleiner is dan de klassieke kabels. Het merk vindt dat zij op deze manier al genoeg doen aan het terugdringen van de afvalberg – het uiteindelijke doel van deze aangenomen Europese wet.

Iphone oplader kopenSamsung smartphones en tablets

In tegenstelling tot Apple wil Samsung wél graag intensief samenwerken met Europa en Samsung beloofde destijds dan ook zo snel mogelijk over te stappen naar de uniforme micro USB-aansluiting. Samsung hield zijn woord: de Galaxy S2 bevatte reeds een micro USB-aansluiting en Samsung bleef hierbij. Maar door het langzame tempo waarmee de Europese Commissie technische gegevens opstelt en vrijgeeft, streeft de technologie de regelgeving voorbij. Daarom is ook Samsung bij een aantal toestellen afgestapt van de micro USB-poort. De Samsung Galaxy Note 3 en de Samsung Galaxy S5 hebben bijvoorbeeld een micro USB 3.0-poort. Samsung hamert op de voordelen van een micro USB 3.0 aansluiting omdat dit het toestel veel sneller oplaadt en er sneller gegevens kunnen worden doorgegeven. De S8 kan zelfs draadloos worden opgeladen met de Samsung Wireless Charging Plate Mini.

HTC smartphones

Ook HTC houdt zich aan de Europese wetten. HTC voorziet zijn smartphones altijd van een micro USB-poort. Hoewel HTC, net als andere producenten, eigen datakabels op de markt brengt, zijn deze kabels geschikt voor alle smartphones met een micro USB-aansluiting. Op zoek naar een oplader voor je HTC-smartphone? Met de Mobilize Travel Charger laad je je toestel zo weer op.

Sony devices opladen

Voor het Japanse Sony geldt hetzelfde: ook zij houden zich aan de Europese richtlijnen en regelgeving. Zo zijn bijvoorbeeld de Sony Ericsson en de Sony Xperia S voorzien van de micro USB-aansluiting. Ook hier is de USB-OTG-adapter aan te sluiten op deze poort.

Op zoek naar een oplader voor je Sony-smartphone? Met de Mobilize Travel Charger laad je je toestel zo weer op.

Nokia

Net als Apple was ook Nokia lang tegendraads als het gaat om de universele micro USB-oplader. Uiteindelijk zwichtte Nokia toch en leveren zij nu ook de micro USB-laders bij hun smartphones. In 2013 is de mobiele tak van Nokia overgenomen door Microsoft en zij blijven trouw aan de micro USB-aansluiting. Van plan om een oplader voor je Nokia te kopen? Met de Mobilize Travel Charger laad je je toestel zo weer op.

telefoon oplader telefoonhoesje   
Apple oplader Telefoonhoesje

 

LG

LG heeft ook de overstap gemaakt naar de micro USB-aansluiting. Veel toestellen hebben een data-aansluiting waarmee tevens data overgezet kan worden naar je computer. Voor aansluiting op de recente micro USB-poort is er de mogelijkheid om een zogenoemde MHL-adapter aan te sluiten. MHL staat voor Mobile High-Definition Link en biedt de mogelijkheid om op de hoogst mogelijke resolutie beelden op je tv te tonen. Oplader kopen voor je LG-toestel? Met de Mobilize Travel Charger laad je je toestel zo weer op.

Karin, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter