https://www.greenmobile.nl/blogs/recente-artikelen/gebruik-je-smartphone-als-ov-chipkaart/

 • Gratis verzending en retourneren
 • Laagste prijsgarantie voor refurbished smartphones en tablets
 • Standaard 24 maanden garantie
 • 28 dagen bedenktermijn
 • Afterpay ook in België!
 • Veilig shoppen met Webwinkelkeur

Gebruik je smartphone als ov-chipkaart

 • Geplaatst op
 • Door Karin, Green Mobile
 • 2
Gebruik je smartphone als ov-chipkaart

Gebruik je telefoon om te reizen met het openbaar vervoer: vanaf nu kun je in- en uitchecken door je Android smartphone als ov-chipkaart te gebruiken!

OV-chip mobiel: vanaf nu kun je je smartphone als ov-chipkaart gebruiken!

Ken je dat? Je trekt ’s ochtends een sprintje naar de trein omdat je nét iets te laat uit bed bent gestapt. Tijdens het rennen probeer je je OV-chipkaart uit je jaszak te vissen, tussen je telefoon en je sleutels. Waar is dat ding?! Geen nood: voor veel mensen met een smartphone is dit vanaf nu verleden tijd: Het tijdperk van de OV-chip mobiel is aangebroken.

 

Na een proef op kleine schaal kunnen klanten van Vodafone, KPN en KPN-dochters Telfort, Simyo en Yes Telecom vanaf nu in- en uitchecken door middel van de app ‘OV-chip mobiel’ op hun smartphone. Er is wel een - voorlopige - kanttekening: je kan niet met korting reizen – alleen op vol tarief. Ook moet je ingesteld hebben dat het saldo automatisch opgeladen wordt. Eventuele leeftijdskorting wordt wel verwerkt. Het is de bedoeling dat reizigers met een kortingskaart of abonnement ook gebruik kunnen maken van de app op hun smartphone.

 

Eenvoudig inchecken met OV-chip mobiel

Wil je gebruikmaken van deze app? Dan kun je je aanmelden op ov-chipmobiel.nl, waarna de digitale ov-kaart op de smartphone kan worden geïnstalleerd. Inchecken met OV-chip mobiel doe je door je smartphone voor het incheckpoortje te houden op het NS-station, bij de metro of bushalte. Het werkt dus op precies dezelfde manier als een OV-chipkaart.

 

Naast het feit dat je je OV-chipkaart niet meer mee hoeft te nemen, heeft de app nog wat voordelen. Het resterende saldo is terug te zien in de app en je kan instellen dat je een herinnering krijgt om uit te checken. Ook is de reisgeschiedenis in de app te bekijken.

 

Samenwerking

De app is tot stand gekomen door een samenwerking van alle ov-bedrijven, Vodafone, KPN en Translink – het bedrijf achter de OV-chipkaart. Bij de installatie van de app wordt direct gecheckt of de smartphone geschikt is. Heb je een andere telecomprovider? Helaas is daar nog niks over bekend: andere providers moeten eerst een overeenkomst sluiten met Translink, voordat hun klanten ook OV-chip mobiel kunnen gebruiken.

 

Heb jij een refurbished smartphone van Green Mobile die op Android draait? Ook dan kun je gebruikmaken van de OV-chip mobiel app als je KPN, Vodafone, Telfort Simyo of Yes Telecom als provider hebt.

Reacties

 1. Karin, Green Mobile Karin, Green Mobile

  Bedankt voor je reactie Tom! Dat hopen wij ook! Volgens de website ontwikkelen ze deze app stapje voor stapje, dus we hebben er alle vertrouwen in dat ook de iPhone-app binnenkort gebruikt kan worden.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets van Green Mobile

© Copyright 2018 Green Mobile - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce