Een telefoon voor kinderen. Welk toestel moet ik kopen?

Een telefoon voor kinderen kopen? Hier leest u waarom

Heeft u al eens eerder een telefoon voor kinderen gekocht of wordt dit de eerste keer? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een mobieltje heel handig is; uw kind gaat nu qua afstand vaak wat verder weg dan de oude vertrouwde basisschool en blijft op deze manier telefonisch bereikbaar voor u en school. In het geval van vertraging of de oude vertrouwde lekke fietsband kan het kind bellen. In geval van nood kan altijd hulp ingeschakeld worden, wel een veilig idee toch? Uw kind blijft bereikbaar voor zijn of haar oude vrienden van de basisschool en natuurlijk nieuwe klasgenoten. Daarnaast geeft u uw kind een blijk van vertrouwen om verantwoordelijk om te kunnen gaan met een eigen telefoon.

 

Een telefoon voor kinderen is een must voor sociale contacten

U zou dus kunnen zeggen dat het belangrijk is voor de sociale contacten om een eigen smartphone te hebben, uw kind zal dit zeker beamen. Tenslotte hebben alle klasgenootjes ook al een smartphone. Op de basisschool was dit nog enigszins te verifiëren omdat u de ouders van andere kinderen toch vaker zag, op het schoolplein of de supermarkt. Op de middelbare school wordt dit toch wat lastiger...

 

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen. Er kan bijvoorbeeld teveel tijd gespendeerd worden aan de telefoon. Uw kind zal waarschijnlijk een andere mening hebben, maar dit terzijde. De belkosten kunnen oplopen als u een abonnement heeft afgesloten en uw kind belt te veel of gebruikt internet buiten de bundel en ja, uw kind gaat richting het volwassen worden, dus uw kind zal vast niet alles meer aan u willen laten zien...

 

Welke telefoon is geschikt voor kinderen?

Zodra u de beslissing heeft genomen om uw kind wel of geen mobiele telefoon te geven dan komt het volgende vraagstuk; welke telefoon zal ik aan mijn kind geven? Deze vraag kan Green Mobile niet voor u beantwoorden, wel kunnen wij u adviseren! De belangrijkste tip? Koop een refurbished/gebruikte smartphone voor uw kind! Wij kunnen vrijwel alle bekende merken en modellen leveren; iPhone, Samsung, Sony, Nokia en Huawei. Er is bij ons heel veel mogelijk. Van wat oudere, zeer gunstig geprijsde modellen tot het laatste model in een serie, ook deze zal nog altijd scherp geprijsd zijn.

 

Koop een refurbished telefoon voor uw kinderen

Een refurbished smartphone is gebruikt. Er kunnen wat krasjes opzitten maar veel meer ook niet. Daarnaast zijn onze toestellen simlockvrij, wat betekent dat het toestel simkaarten accepteert van alle providers. Het is dus heel eenvoudig om een (prepaid) sim only simkaart in het toestel te plaatsen van welke provider dan ook. Op deze manier komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Daarom is een refurbished toestel een ideale telefoon voor kinderen.

 

Kindsoldaten in Congo!

Daarnaast is er wat ons betreft zoals bovenstaande kop al aangeeft een nog veel belangrijker punt te noemen; u draagt op deze manier bij aan een circulaire economie en u zorgt ervoor dat een kind (soldaat) in Congo, vaak in de leeftijd van uw schoolgaande kind of zelfs nog jonger, uiteindelijk minder zal worden gedwongen om in mijnen naar mineralen en metalen te zoeken. Dat dit onder erbarmelijke omstandigheden gebeurt hoeven we u niet uit te leggen. Die grondstoffen waar deze kinderen naar moeten zoeken worden namelijk gebruikt om nieuwe telefoons te maken en hier is nog altijd veel (te veel) vraag naar. Want hiervoor geldt; hoe minder vraag naar deze grondstoffen voor nieuwe telefoons, hoe minder er uiteindelijk gewerkt kan worden door deze kindsoldaten.

 

Hoe ontstaat een refurbished telefoon?

Wat Green Mobile doet is van een aantal gebruikte telefoons, een refurbished telefoon maken. De toestellen worden door ons onderzocht, uit elkaar gehaald, gereinigd en getest om er vervolgens een perfect functionerende smartphone voor kinderen van te maken. Zo kan het beeldscherm uit het ene toestel bijvoorbeeld hergebruikt worden, in combinatie met de accu en de elektronica uit een ander toestel. Op deze smartphone geven wij ook 24 maanden garantie (val-, stoot- en waterschade zijn hierbij wel uitgesloten). Mocht uw kind dus uit school komen met, bijvoorbeeld, een defecte iPhone dan kan er vrijwel altijd een beroep worden gedaan op de garantie.

 

Overal blije gezichten

Kortom; is uw kind toe aan een eerste eigen smartphone, wilt u er niet teveel aan uitgeven, wel garantie op het toestel en wilt u een blije zoon of dochter? Koop dan een refurbished toestel bij Green Mobile. Uw bestelling bezorgt iedere partij een lach op hun gezicht.

Linda, Green Mobile
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter