Apple versus Samsung: de grootste verschillen

Apple versus Samsung: de grootste verschillen

Het grootste verschil tussen de smartphonemerken zit ‘m in de besturingssystemen. Maar wat is nu ‘beter’? Dat ligt eraan wat je wensen zijn.

 

Besturingssysteem refurbished iPhone

Apple draait op iOS. iOS is kortgezegd eenvoudiger in gebruik dan Android. Apple is de enige die aanpassingen kan doen en controleert alle apps voordat zij wel (of niet) in de app store verschijnen. Hiermee waarborgen ze een zekere mate van kwaliteit. Met iOS heb je vrijwel altijd een soepele gebruikerservaring doordat Apple zowel de soft- als hardware produceert en deze dus perfect op elkaar zijn afgestemd.

 

Besturingssysteem refurbished Samsung

Samsung draait op Android. Android is iets ingewikkelder maar wel meer naar eigen wens in te stellen. Omdat je met Android meer aanpassingsmogelijkheden hebt, duurt het wellicht iets langer om het besturingssysteem onder de knie te krijgen. Je kunt je telefoon dus veel meer naar je eigen smaak inrichten. Wil je een bepaalde widget op je home-scherm? Of wil je andere icoontjes voor je apps? Dat kan allemaal. Telefoonfabrikanten kunnen dan ook de look en feel van Android-telefoons zelf aanpassen. Zo kan Android er op een Samsung telefoon anders uitzien dan op een HTC.

 

Refurbished smartphones: Kwaliteit & prijs

Welk merk is kwalitatief het beste: Apple of Samsung? En waar betaal je het meeste voor? Dat is afhankelijk van wat je wil.

 

Refurbished Apple

Het is algemeen bekend dat de iPhones van Apple de duurste smartphones zijn op de markt. Ze hebben geen modellen in het lagere segment. De duurste modellen kosten zelfs algauw meer dan 1000 euro. De toestellen van Apple zijn gefabriceerd van hoogwaardige materialen en ze zijn goed en mooi afgewerkt – ze zijn dus van een erg goede kwaliteit, maar daar betaal je ook voor. Met een iPhone kun je een jaar of vier mee vooruit, ook op het gebied van software updates. Het aanbod modellen is echter vrij beperkt.

 

Samsung smartphone refurbished

De smartphones van Samsung verschillen erg qua prijs: je hebt duurdere en goedkopere modellen. Het aanbod van modellen is dan ook zeer groot. Voor de duurdere Samsung-telefoons geldt hetzelfde als voor iPhones: ze zijn gemaakt van glas en metaal. De goedkopere modellen zijn van plastic. Ook is het belangrijk dat je goed van tevoren vaststelt wat je met je telefoon wil. De goedkopere telefoons zijn namelijk alleen geschikt voor bellen, sms’en en internetten maar niet geschikt voor intensief/zwaar gebruik. Met Samsung hangt de kwaliteit van het toestel dus nauw samen met het model. Goedkopere modellen raken al snel verouderd en werken daardoor minder soepel, bij duurdere modellen heb je hier geen last van. Bij Green Mobile verkopen we refurbished smartphones van Apple en Samsung.

Aanbod iPhones Aanbod Samsung
Refurbished iPhones Refurbished Samsung   
Karin
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter