https://www.greenmobile.nl/blogs/recente-artikelen/5-tips-om-een-smartphone-kindvriendelijk-te-maken/

  • Voor 18:00 besteld is morgen in huis
  • Laagste prijsgarantie voor refurbished smartphones en tablets
  • Standaard 24 maanden garantie
  • 28 dagen bedenktermijn
  • Eigen repaircenter in-house
  • Telefoons gecheckt op meer dan 20 punten
  • Gratis verzending en retourneren

5 tips om een smartphone kindvriendelijk te maken

  • Geplaatst op
  • Door Karin
  • 0
5 tips om een smartphone kindvriendelijk te maken

Een kind vermaken met jouw telefoon is handig en het geeft jou wat rust. Maar kinderen kunnen erg onhandig zijn: voor je er erg in hebt zijn belangrijke berichten spoorloos, staan er vreemde posts op Twitter en zijn er opeens allemaal apps gekocht. Gelukkig is dit allemaal makkelijk te voorkomen. Met onderstaande tips maak je eenvoudig een kindvriendelijke smartphone.

5 tips om een smartphone kindvriendelijk te maken


Begeleide toegang

Zowel met Samsung als met Apple devices kan je begeleide toegang voor kinderen aanzetten. Samsung heeft de speciale ‘Kids Mode’. In deze modus zien kinderen een vrolijk, kleurrijk scherm. Ze kunnen personages aankleden, spelletjes met ze spelen en dansen op de liedjes die ze zingen. Om terug te gaan naar de ‘oudermodus’, is een pincode nodig. Die zorgt ervoor dat kinderen niet alsnog naar jouw gegevens kunnen. Apple heeft net zoiets, maar dan anders. Met ‘begeleide toegang’ kunnen kinderen slechts één app gebruiken. En jij bepaalt de functies die in die app beschikbaar zijn. Zo voorkom je dus dat kinderen op reclame klikken, of via pop-up schermen weggeleid worden van de app. Zeer kindvriendelijk dus.

Beveiliging op je smartphone is kindvriendelijk

Het allerbeste om te doen voor de bescherming van je telefoon is deze beveiligen met een pincode, wachtwoord, vingerafdrukscan of tekenpatroon. Kinderen kunnen dan niet zomaar van alles doen op je telefoon als je even weg bent. En sowieso is het erg handig tegen dieven of andere mensen die graag een kijkje willen nemen in jouw telefoon zonder dat jij dat wilt. Het doel is dus niet alleen om de smartphone kindvriendelijk te maken.

Micro SD             
Styluspennen Screenprotectors

Zet mobiele data uit

Kinderen kunnen best een spelletje doen, maar zodra de verbinding met wifi verloren is, gaat dat bij sommige spellen heel wat data kosten. Laat het kind daarom alleen spelletjes spelen als er wifi is. Zitten jullie in de auto en is er geen wifi? Zie hier de 5 leukste apps voor kinderen in de auto. Die apps hebben allemaal geen internetverbinding nodig. Zodoende maak je de telefoon kindvriendelijk.

Scherm vastzetten

Met een Android apparaat kan je je scherm vastzetten. Dan blijft de telefoon dus in een app stilstaan, het kind kan niet weg uit die app. Om weg te gaan heb je een code nodig. Ideaal dus, want op zo’n manier kunnen niet zomaar in-app aankopen worden gedaan.

Kindvriendelijke telefoon: Applock

Voor elke software is wel een Applock app te vinden. Hiermee kan je een code zetten op bepaalde apps. Om de app binnen te komen, moet je dus die code invoeren. Zo kan je je kind gerust zijn gang laten gaan, wetende dat jouw mailtjes, twitter en portemonnee onbeschadigd blijven! :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets van Green Mobile

© Copyright 2018 Green Mobile - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce