5 tips om een smartphone kindvriendelijk te maken

5 tips om een smartphone kindvriendelijk te maken

 

Begeleide toegang

Zowel met Samsung als met iPhone devices kan je begeleide toegang voor kinderen aanzetten. Samsung heeft de speciale ‘Kids Mode’. In deze modus zien kinderen een vrolijk, kleurrijk scherm. Ze kunnen personages aankleden, spelletjes met ze spelen en dansen op de liedjes die ze zingen. Om terug te gaan naar de ‘oudermodus’, is een pincode nodig. Die zorgt ervoor dat kinderen niet alsnog naar jouw gegevens kunnen. Apple heeft net zoiets, maar dan anders. Met ‘begeleide toegang’ kunnen kinderen slechts één app gebruiken. En jij bepaalt de functies die in die app beschikbaar zijn. Zo voorkom je dus dat kinderen op reclame klikken, of via pop-up schermen weggeleid worden van de app. Zeer kindvriendelijk dus.

Beveiliging op je smartphone is kindvriendelijk

Het allerbeste om te doen voor de bescherming van je telefoon is deze beveiligen met een pincode, wachtwoord, vingerafdrukscan of tekenpatroon. Kinderen kunnen dan niet zomaar van alles doen op je telefoon als je even weg bent. En sowieso is het erg handig tegen dieven of andere mensen die graag een kijkje willen nemen in jouw telefoon zonder dat jij dat wilt. Het doel is dus niet alleen om de smartphone kindvriendelijk te maken.

Screenprotector telefoonhoesjes   
Screenprotector Telefoonhoesjes

 

Zet mobiele data uit

Kinderen kunnen best een spelletje doen, maar zodra de verbinding met wifi verloren is, gaat dat bij sommige spellen heel wat data kosten. Laat het kind daarom alleen spelletjes spelen als er wifi is. Zitten jullie in de auto en is er geen wifi? Zie hier de 5 leukste apps voor kinderen in de auto. Die apps hebben allemaal geen internetverbinding nodig. Zodoende maak je de telefoon kindvriendelijk.

Scherm vastzetten

Met een Android apparaat kan je je scherm vastzetten. Dan blijft de telefoon dus in een app stilstaan, het kind kan niet weg uit die app. Om weg te gaan heb je een code nodig. Ideaal dus, want op zo’n manier kunnen niet zomaar in-app aankopen worden gedaan.

Kindvriendelijke telefoon: Applock

Voor elke software is wel een Applock app te vinden. Hiermee kan je een code zetten op bepaalde apps. Om de app binnen te komen, moet je dus die code invoeren. Zo kan je je kind gerust zijn gang laten gaan, wetende dat jouw mailtjes, twitter en portemonnee onbeschadigd blijven! :-)

Karin
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter