5 leukste apps voor kinderen in de auto

Op autovakantie met kinderen? Hartstikke gezellig, maar zodra ze zich gaan vervelen breekt de hel natuurlijk los. Daarom is het super handig dat je ze tegenwoordig met een tablet of smartphone kan vermaken. De vijf leukste apps, onmisbaar voor iedere autorit met kinderen.

Jumbo Autobingo (gratis, geschikt voor iOS)

Weet je nog dat jij vroeger altijd een bingokaart maakte voor in de auto? En wat was je blij als je een brandweerauto of een gele vrachtwagen mocht afstrepen. Nu kunnen kinderen nog steeds deze blijdschap beleven, maar dan digitaal! Met de Jumbo Autobingo-app doen ze precies hetzelfde als jij vroeger deed. Zie je buiten iets wat op jouw kaart staat, vink je dat aan. Is je kaart vol, dan roept de app ‘bingo!’.

De kinderapp is gratis te verkrijgen in de App Store, maar heeft wel een aantal in-app aankopen. Zo kun je bijvoorbeeld het thema “Nederland” erbij kopen voor € 0,99. Jumbo Autobingo is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. 

Een vermakelijke kinderapp: Jop gaat slapen (gratis, geschikt voor Android en iOS)

In deze app is het de bedoeling dat kinderen Jop de Giraf door zijn bedtijdroutine helpen. Ze kunnen zijn kamer opruimen, haren wassen, tanden poetsen en pyjama aantrekken. En als Job dan slaapt, kan hij in zijn dromen spelen met vriendjes. Een heel vermakelijke app voor vooral jonge kinderen.

Jop de giraf is de winnaar van de Media Ukkie Award 2012 voor Beste App. Het is bestemd voor kinderen in de leeftijd van twee tot zes jaar.

Angry Birds (gratis, geschikt voor Android en iOS)

Ja, stiekem heeft menig volwassene zich ook schuldig gemaakt aan het gebruik van deze app. Je schiet op een boos vogeltje met een katapult, en de bedoeling is dat dat vogeltje de perfecte bocht maakt en zo op een paar varkens landt. De varkens verdwijnen zodra ze geraakt zijn, en als ze allemaal weg zijn mag je door naar het volgende level. Het spel staat niet bekend om zijn diepgang, maar is zeker heel vermakelijk. En perfect voor kinderen! Angry Birds is namelijk erg eenvoudig, maar ook verslavend. Deze kinderapp is in eerste instantie gratis, maar houd wel rekening met in-app aankopen die gemaakt kunnen worden. Daarmee kun je bijvoorbeeld een grotere vogel kopen die de varkens aanvalt.
 

Telefoon opladers Earpods
telefoon oplader earpods   

 

Sara’s kookcursus (gratis, geschikt voor Android en iOS

Met deze app kunnen kinderen samen met chef-kok Sara de lekkerste gerechten maken. Het spel bevat 200 verschillende ingrediënten en keukenspullen. Voor elk recept dat je volgt, krijg je sterren. Hoe meer sterren, hoe leuker natuurlijk! Sara spreekt elke taal, dus ook kinderen die nog niet kunnen lezen kunnen meespelen.

Voor iOS is de app volledig gratis, voor Android alleen de ‘light’ versie. De Deluxe versie kost hier €1,79.

Een gratis app voor kinderen: Subway surfers (geschikt voor Android en iOS)

Jake wordt door een bewaker betrapt als hij graffiti op een trein aan het spuiten is. Het enige wat hij kan doen is vluchten, maar de bewaker zit hem op de hielen. Het is de bedoeling dat jij Jake helpt om alle obstakels te ontwijken en zoveel mogelijk muntjes, power-ups en punten verzamelt tijdens de vlucht. Als je toch tegen een trein aan botst, word je opgepakt door de bewaker. Wat de app nóg leuker maakt, is dat er om de zoveel tijd een nieuw land of stad in de hoofdrol staat. In Marrakesh konden spelers extra Marokkaanse kaarsen verzamelen voor een hogere score, en in San Francisco waren het vuurtorentjes. Dat maakt dat de app niet snel gaat vervelen en kinderen kunnen er uren zoet mee zijn.

De app is gratis, maar als je met een ander personage dan Jake wil rennen, moet je dat personage zelf kopen. Enne, tablet of smartphone snel leeg onderweg? Dat los je natuurlijk op met een powerbank!

Karin
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter